Nieuws van Bonaire

Rik Felderhof en Harry de Winter willen publieke omroep voor BES-eilanden

Rik Felderhof werd eerder dit jaar door het Bonairiaanse toeristenbureau tot ambassadeur benoemd I Foto TCB

Rik Felderhof werd eerder dit jaar door het Bonairiaanse toeristenbureau tot ambassadeur benoemd I Foto TCB

Door René Zwart©

Hilversum – De op Bonaire wonende televisiemakers Rik Felderhof en Harry de Winter willen een publieke zender voor Caribisch Nederland beginnen. ,,De BES-eilanden horen bij Nederland dus hebben zij recht op een regionale publieke omroep, een NPO Cariben”, aldus Felderhof in het zojuist verschenen magazine Bon Bini Bonaire, een uitgave van het Kabinet van de Gezaghebber van Bonaire.

,,Wij willen het opzetten in samenwerking met lokale programmamakers. Er moeten echte Bonairianen in het bestuur zitten. Het is niet onze bedoeling te gaan concurreren met bestaande lokale zenders, we willen elkaar versterken. Wij willen de kar voor een jaar of twee trekken en dan moet het worden overgenomen door mensen van het eiland”, zegt Felderhof.

Voordeel van aansluiting bij de NPO is de toegang tot een omvangrijk archief van programma’s die de laatste dertig jaar zijn gemaakt, van schooltelevisie tot natuurprogramma’s en documentaires. ,,Daarnaast moet de zender eigen programma’s produceren om de lokale cultuur uit te dragen. Als je bij de NPO hoort kun je bovendien van allerlei faciliteiten gebruikmaken, opleidingen en het eerste recht om afgeschreven camera’s en montagetafels over te nemen.”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo