Nieuws van Bonaire

Kinderboekenweek van 11 tot 16 november 2018

Kralendijk – De Directie Samenleving en Zorg, afdeling Onderwijs en Welzijn, sectie Openbare Bibliotheek organiseert van 11 tot 16 november de Kinderboekenweek op Bonaire. Dit jaar is het thema ‘Vriendschap’. Gedurende deze week houden verschillende auteurs presentaties op onze scholen. Het gaat om de auteurs Olga Buckley, Xiomara Frans, Merly Augusta, Evelien en Henk van Dort, Desiree Correa, Sedney Marten en Denise De Jong.

De officiële opening van de Kinderboekenweek was afgelopen zondag om 4 u. ‘s middags in de Openbare Bibliotheek. De middag begon met een toespraak van de directeur van de Directie Samenleving en Zorg, mw Silvana Janga, die vertelde dat vriendschap sluiten met anderen tegenwoordig op verschillende manieren kan, bijvoorbeeld via de sociale media en ontmoetingen op de werkplek of een sociale samenkomst. Gabriel Mercera, waarnemend hoofd van de SKAL, bracht naar voren dat iedereen een auteur kan zijn, maar dat gebeurt pas op het moment dat iemand zijn of haar creativiteit op papier zet.

Gedeputeerde Edsel Cecilia vormde samen met leerlingen van de Kolegio Kristu Bon Wardador het woord ‘Amistat’ (Vriendschap). Voordat hij de Kinderboekenweek voor geopend verklaarde, zei gedeputeerde Cecilia: ‘Lezen is belangrijk, lezen leert ons nieuwe woorden, lezen leert ons nieuwe woordjes schrijven en lezen maakt ons slim!’ Tijdens de opening waren er verschillende presentaties van Formashon Musikal Krioyo, Basisschool De Pelikaan, DC Rappers en Shellany Sebelon.       

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo