Nieuws van Bonaire

Grapperhaus: Aandacht voor risico’s en crises op de BES-eilanden moet aangescherpt

Minister Grapperhaus: Rechten van het slachtoffer zijn geschonden | Foto J&V

Minister Ferd Grapperhaus I Foto JenV

Door René Zwart

Den Haag – De aandacht voor de beheersing van risico’s en crises in Caribisch Nederland moet zowel in Nederland als op de eilanden zelf worden aangescherpt. Dat schrijft minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vandaag aan de Tweede Kamer in een brief over de ‘Agenda risico- en crisisbeheersing 2018-2021’.

De bewindsman verwijst naar de ervaringen rond de aanpak van (de gevolgen van) orkaan Irma en de uitdagingen die de spanningen in Venezuela meebrengen voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba, maar ook voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

,,Samen met alle betrokkenen in zowel het Caribisch gebied als Nederland zullen de lessen uit de evaluatie van de orkaan Irma, onder meer voor het systeem van crisisbeheersing in het Caribisch gebied en in Nederland, de komende jaren worden opgepakt”, aldus Grapperhaus. ,,Daarbij zij aangetekend dat crisisbeheersing voor de autonome landen binnen het Koninkrijk in eerste aanleg een landsaangelegenheid is.”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo