Nieuws van Bonaire

Peter Kerssemakers en Patrice Verschoor gekozen tot Dierenhulpverlener van het jaar 2018

Op het Landelijke Congres Dierenhulpverlening hebben Peter Kerssemakers en Patrice Verschhoor, oprichters en beheerders van Fundashon Kunuku Kakelvers de prijs voor dierenhulpverlener van het jaar in ontvangst mogen nemen. Naast de Hessel Wiegman Wisseltrofee ontvingen de winnaars een cheque van € 5.000,00 voor hun organisatie.

In het juryrapport wordt het echtpaar geroemd voor al hun werk voor dieren op het Nederlandse eiland Bonaire. Zij leiden daar niet alleen een dierenopvang voor honden en katten maar doen ook ambulance dienst op het eiland en als er andere dieren in nood zijn kun je altijd op Peter en Patrice rekenen. Patrice heeft daarbij ook nog gewoon een baan!

Tweede in de verkiezing zijn geworden Raymond Sybesma van Dieren4U en Sjaak van Dongen van DOC Zuid Hollandse eilanden vanwege alles wat zij  in korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Derde is geworden Rika Lassche van het ’t Olde Manegepeerd vanwege meer dan 20 jaar inzet voor uitgewerkte paarden.

De wisseltrofee is vernoemd naar de in 2017 overleden dierenhulpverlener Hessel Wiegman. Hij werd 3 jaar geleden gehuldigd als dierenhulpverlener van het jaar.

De titel Dierenhulpverlener van het jaar is 6 jaar geleden in het leven geroepen door Stichting DierenLot om, in hen, alle dierenhulpverleners te eren die dagelijks klaar staan voor dieren in nood in Nederland.  Bij de  verkiezing komt de voordracht vanuit de medewerkers en vrijwilligers  van de dierenhulporganisaties in het land. Uit al deze voordrachten, maakt de jury de winnaar bekend die jaarlijks in november geëerd wordt op het  Landelijke Congres Dierenhulpverlening.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo