BES Eilanden

Age Bakker nieuwe voorziter RvT Pensioenfonds

De voormalig voorzitter van het CfT, professor Age Bakker, is benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht bij PCN. Foto: Michel Groen.
Age Bakker

De voormalig voorzitter van het CfT, professor Age Bakker (midden), is benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht bij PCN. Naast Bakker maken ook Herbert Domacassé en Kees Maas deel uit van de Raad. Foto: Michel Groen.

Kralendijk/Den Haag- De voormalig voorzitter van het College Financieel Toezicht (Cft) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van het Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN). Bakker volgt Ank Bijleveld-Schouten op, die aftrad als voorzitter van PCN na haar benoeming tot Minister van Defensie van Nederland.

1200

De Raad van Toezicht van PCN bestaat uit drie onafhankelijke leden. De voorzitter wordt benoemd door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Eén lid wordt benoemd door de Raad van Toezicht op voordracht van de werkgeversvertegenwoordiging. Eén lid wordt benoemd door de Raad van Toezicht op voordracht van de vakorganisaties. De heer Bakker is na verkregen instemming van de toezichthouder benoemd per 23 oktober 2018 voor een termijn van vier jaar.

Brede, jarenlange ervaring
De Raad van Toezicht en de directie van PCN zijn bijzonder verheugd over de benoeming van de heer Bakker, die niet alleen een zeer brede en jarenlange bestuurlijke, politieke en wetenschappelijke ervaring meebrengt, maar ook de Dutch Caribbean goed kent vanwege zijn voormalige rol als voorzitter van het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarnaast heeft hij veel ervaring binnen de pensioensector als bestuurder van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn en als voorzitter van de Beleggingsadviescommissie van Pensioenfonds Horeca & Catering in Nederland.

Age Bakker studeerde economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promoveerde in 1994 . Vanaf 1976 vervulde hij verschillende functies bij De Nederlandsche Bank, waaronder hoofd van de Internationale Afdeling en directeur Financial Markets. Van 1994 tot 2006 maakte hij deel uit van de Sociaal-Economische Raad als kroonlid. Van 2007 tot 2011 was hij Executive Director bij het Internationale Monetaire Fonds in Washington. Vanaf het midden van de jaren 90 tot 2014 was hij hoogleraar Financial Markets en Institutions aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds 2016 is de heer Bakker staatsraad in buitengewone dienst bij de Raad van State. Hij is ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Waterschapsbank.

Met zijn brede kennis en ervaring zal de heer Bakker een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van PCN en het bestuur en management kunnen begeleiden en adviseren bij het succesvol aangaan van de bestuurlijke, financiële, en sociaal-economische uitdagingen waar PCN voor staan, waarbij het belang van de deelnemers aan het pensioenfonds voorop staat.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo