Nieuws van Bonaire

Bonaireaanse “Barracudas” hebben deelgenomen aan de 17e Aruba Dolphins Invitational

Bonaireaanse “Barracudas” hebben deelgenomen aan de 17e Aruba Dolphins Invitational

Het regent persoonlijke records tijdens deelname van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” aan de Aruba Dolphins Invitational 2018

Van 2 t/m 4 november 2018 heeft een kleine delegatie van 2 zwemmers en 2 zwemsters van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” deelgenomen aan de 17e Aruba Dolphins Invitational. Deze zeer goed georganiseerde zwemwedstrijd werd gehouden in het 50 meter zwembad Pisina Olimpico Roly Bisslik op Aruba. Er namen 10 zwemclubs aan deze wedstrijd deel met in totaal bijna 200 zwemmers. Zij waren afkomstig uit Aruba, Curaçao, Colombia, Venezuela en natuurlijk Bonaire.

Na 3 dagen zwemmen hebben de zwemmers en zwemsters van de Bonaire Barracudas in totaal maar liefst 98 seconden van hun beste tijden afgezwommen. Hierin had Nicole Pedersen het grootste aandeel, want zij heeft op al haar afstanden haar tijd verbeterd. Op de 50m vlinderslag heeft Marcel Spruit voldaan aan de limiet voor deelname aan de Carifta 2019. Dit is een prestigieus zwemkampioenschap in het Caribische Gebied. De medailles zijn gewonnen door Marcel Spruit (2 x zilver en 2 x brons) en Anita Smits (2 x brons). De vier deelnemers van de Bonaire Barracudas hebben daarnaast ook veel prestatielintjes gewonnen, die je krijgt voor de plaatsen 4 t/m 8. Basi Spruit heeft iedereen verbaasd met zijn 6e plaats op de 100m schoolslag in een sterk deelnemersveld. Het was naast een gezellig dus ook een geslaagd toernooi voor de Bonaire Barracudas!

De volgende wedstrijd waar de Bonaire Barracudas met een groter team van maar liefst 12 zwemmers aan deel gaat nemen is de Sigfried Francisco Invitational 2018 in Curaçao van 14-16 december 2018.

Ben je ook geïnteresseerd in de zwemsport (wedstrijdzwemmen en waterpolo) neem dan contact op via e-mail: barracudasbonaire@gmail.com, kijk op de website www.bonairebarracudas.org en like het team op https://www.facebook.com/bonairebarracudas

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo