Nieuws van Bonaire

Ombudsman tevreden dat BC Bonaire advies uitvoert

Door René Zwart

Den Haag – Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen is positief over de aanstelling door het Bestuurscollege van Bonaire van een nieuwe Commissie Openbaar Vervoer (COV). Dat besluit moet er toe leiden dat aanvragen van taxi- en autobusvergunningen voortaan binnen een redelijke termijn worden afgehandeld.

Aanvragers moesten, als ze al iets te horen kregen, vaak jarenlang wachten op een reactie. De procedure om vergunningen toe te kennen verliep ook alles behalve transparant. Aanbevelingen van de Nationale Ombudsman werden lange tijd door het eilandbestuur genegeerd. Bij zijn recente bezoek aan Kralendijk heeft hij de kwestie opnieuw onder de aandacht gebracht. Kennelijk met succes, want deze week maakte het Bestuurscollege bekend dat een nieuwe commissie begonnen is met het aanpakken van de wachtlijst. Ook zijn aanvragers die nooit antwoord hebben gekregen opgeroepen zich bij de commissie te melden zodat hun aanvraag alsnog in behandeling kan worden genomen.

Van Zutphen: ,,Wij zijn tevreden dat onze aanbevelingen om een nieuwe commissie in te stellen is opgevolgd. Hiermee is een einde gekomen aan zeer langdurige onzekerheid van aanvragers van taxivergunningen. We blijven nauwgezet volgen of het niet alleen bij woorden blijft, maar of de mensen daadwerkelijk de informatie krijgen die ze nodig hebben.”

Deel dit artikelRocargoRocargo