Nieuws van Bonaire

Inspecteurs directie toezicht en handhaving volgen training omgang met gevaarlijke stoffen

De inspecteurs tijdens hun bezoek aan een bedrijf

Kralendijk – Op 27 oktober j.l. zijn drie (3) inspecteurs van de directie Toezicht & Handhaving naar Nederland vertrokken voor een training op het gebied van gevaarlijke stoffen, met specifieke aandacht voor vuurwerk. Deze training zal hun in staat stellen om hun inspectie en controlewerkzaamheden op een hoger niveau te tillen. Burgers en bedrijven zijn dan verzekerd van een schone en veilige omgeving.

De training wordt verzorgd door omgevingsdienst Utrecht en wordt door de ministerie van Infrastructuur & Waterstaat gefinancierd. De training is veelzijdig opgezet waardoor de inspecteurs zoveel mogelijk in de praktijk kunnen zien hoe er met vuurwerk wordt omgegaan. De volgende onderdelen/onderwerpen komen aan bod: een bezoek aan de omgevingsdienst Utrecht, bezoek bij de Importeur Weeko te Veenendaal, bezoek aan opslag verkooppunt Schiedam. Verder zal er een wegcontrole plaatsvinden te Baarden, controle van postpakketten te Utrecht en tot slot bezoek aan het schietbaan te Europoort.

Het is de bedoeling dat zij bij terugkomst, collega’s verder wegwijs maken op dit gebied. Zo blijft de opgedane kennis in de organisatie gewaarborgd. De directie Toezicht & Handhaving investeert in haar medewerkers door hun expertise op verschillende handhavingsdomeinen te vergroten. Het is belangrijk om in de kennis en kunde van de medewerkers te blijven investeren zodat zij hun handhavingstaken op een professionele manier kunnen blijven uitvoeren.

 

Deel dit artikel