Luchtvaart & Reizen

Divi Divi en Winair verkennen mogelijkheden tot samenwerking

Divi Divi Air en het bovenwindse Winair voeren verkennende gespreken over samenwerking. Foto: BES-Reporter.
Divi Platform Bonaire klein

Divi Divi Air en het bovenwindse Winair voeren verkennende gespreken over samenwerking. Foto: BES-Reporter.

Door Harald Linkels

Philipsburg/Willemstad- Het op Sint Maarten gevestigde Winair en Divi Divi Air, zijn begonnen aan gesprekken om de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen.

“Het doel van deze samenwerking is om onze wederzijdse klanten betere service, meer routes en betere prijzen aan te kunnen bieden”, aldus Michael Cleaver, CEO van Winair in een vandaag uitgestuurde persverklaring.

Winair is een van de oprichters van de Caribsky Alliance (met Air Antilles en LIAT), die 35 bestemmingen bedient en beschikt over een gecombineerde vloot van 22 vliegtuigen. “We kunnen de ABC-eilanden beter van dienst zijn door met Divi Divi Air samen te werken, wat tastbare resultaten zal opleveren voor onze respectievelijke bedrijven en klanten”, zegt Cleaver.

Pionier
“Divi Divi Air is tevreden met de gesprekken die tot nu toe hebben plaatsgevonden. “We beschouwen Winair als een pionier in het gebruik van de Twin Otter. Daarnaast is Winair een bedrijf dat bewezen heeft onder moeilijke omstandigheden veerkrachtig te zijn en de oudste vliegmaatschappij in hun eigen land is. Er is een wederzijds voordeel te behalen is uit de samenwerking en wij kijken uit naar waar deze besprekingen de twee bedrijven kunnen brengen”, zegt Germaine Richie van Divi Divi Air.

Hoewel gesprekken pas onlangs zijn begonnen, zeggen zowel Winair als Divi ervan overtuigd dat er veel kansen liggen voor een samenwerking tussen de twee bedrijven.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo