Nieuws van Bonaire

‘Bijeenkomst Arbeidsmarktontwikkeling Bonaire’

WeConnect en de Kamer van Koophandel (KvK) organiseren dinsdag de bijeenkomst ‘The Future of Work, through Blue Destination’ . Centraal staat arbeidsmarktontwikkeling op Bonaire en de vraag hoe het project Blue Destination kan leiden tot meer of anders soortige banen. Gasten zijn HR professionals zowel van de overheid als uit de private sector.

Directeur Dick ter Burg van de KvK zal het concept van Blue Destination toelichten en dat met name de kansen voor ondernemers. WeConnect voorzitter Tanja Fraai presenteert het aanbod vanuit Nederland als het gaat om de instroom van young professionals op de arbeidsmarkt op Bonaire:
“Wij stimuleren MBO, HBO en WO studenten om terug te keren naar de eilanden en daar hun steentje bij te dragen. Deze generatie jonge werknemers brengt frisse ideeën mee die goed kunnen aansluiten bij Blue Destination nu de toekomst van werk verandert door digitalisering en technologische ontwikkelingen.”

HR Managers zijn belangrijke schakels in het proces van toekomst gericht werken; hoe train je bestaande werknemers en welke vaardigheden vraag je van nieuwe werknemers? Wat voor soort banen zullen er verdwijnen en welke banen komen er bij over 5 of 10 jaar? Dat soort thema’s worden besproken door HR Consultant Judith Brekelmans en HR Manager Arriana Lo-A-Njoe, laatst genoemde is voorzitter van het net opgerichte HR Netwerk Bonaire.

Namens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) geeft manager Quintin Knuf inzicht in het arbeidsmarktpotentieel en de economische sectoren -bijvoorbeeld toerisme en de bouw- die van belang zijn en mogelijk groeien in de toekomst. Het tweede deel van ‘The Future of Work’ middag is interactief; onder leiding van trainees van het TOP Trainee project zullen de gasten brainstormen over de thema’s en zo elkaar op nieuwe ideeën brengen over arbeidsmarktontwikkeling. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo