Nieuws van Bonaire

Multi-disciplinair team met grootscheepse controle bij hotelproject Belnem

Multi-disciplinair team met grootscheepse controle bij hotelproject Belnem

Video van Live99 op Facebook

Door Harald Linkels

Rocargo

Kralendijk- Een multi-disciplinair team met onder andere medewerkers van de recherche en ook de douane, voerde gisteren een grootscheepse controle uit bij bouwactiviteiten op een hotelterrein te Belnem. Ter plekke werden onder andere alle aanwezige medewerkers gecontroleerd om vast te stellen of zij over de benodigde papieren beschikken.

Volgens informatie van Radiostation Live99 vond er, in samenhang met het onderzoek te Belnem, ook een huiszoeking plaats. Nog niet duidelijk is of er sprake is van een gerichte controle, dan wel een algemene controle die periodiek wordt uitgevoerd door de verschillende overheidsdiensten, waarbij onder andere wordt nagegaan of er sprake is van illegale arbeiders.

Eerder deze week maakte het Openbaar Ministerie (OM) BES bekend aan diverse bedrijven op het eiland een schikkingsvoorstel te hebben gedaan, voor het te werk stellen van vreemdelingen zonder geldige vergunning. Het merendeel van de beboete bedrijven was naar aanleiding van eerdere overtredingen al eens gewaarschuwd. Indien de beboete bedrijven niet vrijwillig betalen, kan er sprake zijn van strafvervolging, aldus een persbericht van het OM.

Deel dit artikel