Nieuws van Bonaire

Stichting Project van Mick Schmit wint de Janusz Korczak Prijs 2018

Foto MONLIZ.art

De Janusz Korczak Prijs 2018 is toegekend aan Stichting Project van Mick Schmit in Bonaire. De prijs zal op 17 november worden uitgereikt in het onderwijsmuseum in Dordrecht.

De jongeren die bij Stichting Project komen zijn beschadigd en hebben veel te maken gehad met afwijzing in hun leven. Deze jongeren zijn vaak hun dromen allang verloren. Mick Schmit biedt hen een nieuwe kans en gaat samen met hen op zoek naar waar hun krachten liggen. Hij laat de jongeren zien dat zij hun dromen wel waar kunnen maken en geeft hen een zetje in de juiste richting

En inmiddels blijkt zijn werkwijze (De Forsa Methode) te werken. Het lijkt erop dat Mick Schmit de sleutel heeft gevonden om met deze bijzondere doelgroep succesverhalen te realiseren.

Deze sleutel, zo denkt de jury, zit hem in de werkwijze van Stichting Project die aansluit bij het gedachtegoed van Korczak. Mick Schmit wil dat zijn medewerkers zich kunnen inleven in het kind. Dat zij kunnen aansluiten bij waar het kind op dat moment is. Een bezoeker van stichting Project schrijft in het nominatieverslag aan de Korczak Stichting: “Zelden zag ik een team dat zo gedreven is om iedereen mee te nemen en geen enkel kind achter te laten of op te geven. En dat zo met liefde over de kinderen praat.”

De jury vindt dat deze bijzondere aanpak van Mick Schmit goed aansluit bij het gedachtegoed van Janusz Korczak. Door vertrouwen te geven krijgen zeer beschadigde jongeren hun vertrouwen terug. De jongeren ontdekken hun krachten en talenten en krijgen daarmee weer inzicht in hun eigen kunnen: ze krijgen hun eigenwaarde terug.

De jury heeft in het contact met Mick Schmit veel enthousiasme en betrokkenheid gevoeld met deze jongeren. De jury vindt dat Stichting Project Bonaire met deze manier van werken, waarbij jongeren tot hun recht kunnen en mogen komen, de Janusz Korczak Prijs 2018 van harte verdient.

www.korczak.nl

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo