Nieuws van Bonaire

Politieberichten van woensdag 17 oktober t/m woensdag 24 oktober 2018

Op donderdag 18 oktober werd een man met initialen L.J.G.M. van 38 jaar aangehouden op de Kaya Erica in verband met vernieling.

Op zaterdag 20 oktober werd aangifte gedaan van diefstal van een groene auto van het merk Mitsubishi, model Lancer met kenteken B-5251. Tussen vrijdag, 19 oktober, omstreeks 22.00 uur en zaterdag, 20 oktober omstreeks 06.00 uur werd de auto die buiten een woning aan de Kaya Nikiboko Zuid geparkeerd stond, door onbekenden weggenomen. In de auto lagen ook verschillende gereedschappen waaronder een drie boormachines van het merk Dewalt, een slijper van het merk Dewalt.

Rocargo

Op dezelfde ochtend werd ook aangifte gedaan van inbraak in een container op een stuk grond aan de Kaminda Lagun. Tussen vrijdag 19 oktober, omstreeks 17.00 uur en zaterdag 20 oktober omstreeks 09.00 uur hebben onbekenden verschillende gereedschappen uit de container weggenomen. De container was op slot met twee hangsloten. 

Op zondag 21 oktober vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Een auto die richting Hato reed, moest voor een scooter uitwijken. Door het gladde wegdek door regenval gleed zijn auto door en kon hij niet tijdig stoppen. Hierdoor reed hij tegen de rechtervoorzijde van de tegemoetkomende auto. De chauffeur van de geraakte auto klaagde over pijn in zin borst en buik en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle.

Later op de middag van dezelfde dag kreeg de politiecentrale omstreeks17.00 uur melding dat er een auto in brand stond in de Bario Mexico. De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. Het betrof een groen pick-up van het merk Chevrolet. Oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Op dinsdag 23 oktober werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto. De auto stond bij de duik plek Atlantis aan de E.E.G. Bulevar geparkeerd. Onbekenden hebben tussen 11.23 en 11.45 uur de ruit van passagierskant van de auto ingeslagen en hebben onder andere een zonnebril van het merk Julbo, kleding en een hoofdtelefoon van het merk Apple weggenomen.

In de avonduren van woensdag 23 oktober, omstreeks 20.00 uur kreeg de politiecentrale melding van een ‘atrako’ bij een  loterij verkooppand aan de Kaya Neerlandia. Het rechercheteam is bezig met het onderzoek.

Deel dit artikel