Algemeen

Scholieren St Eustatius brengen bezoek aan marineschip

Foto – Defensie Caribisch Gebied

20-tal leerlingen en hun begeleiders van de Gwendoline van Putten School hebben maandagochtend 22 oktober een bezoek gebracht aan Zr.Ms. Pelikaan, het permanente ondersteuningsschip van de Koninklijk Marine in het Caribisch gebied. Tijdens de rondleiding op het schip maakten de leerlingen kennis met de bemanning en het wonen en werken aan boord. Naast de leerlingen heeft de Pelikaan in de ochtend een bezoek gehad van de Regeringscommissaris  van St. Eustatius Dhr Marcolino “ Mike” Franco.

Vorige week maandag is het schip uit haar thuishaven Willemstad vertrokken en vaart tussen de Nederlandse eilanden met militaire goederen. Een deel van de goederen is bestemd voor de Gwendoline van Putten School op St. Eustatius en is geschonken door de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied.

Culturele havenstop

Na haar binnenkomst op zondag hebben de bemanningsleden van de Pelikaan onder begeleiding van STENAPA de vulkaan “The Quill” beklommen. Na de rondleiding en het afgeven van de goederen is de Pelikaan weer vertrokken uit St. Eustatius.

Foto – Defensie Caribisch Gebied

Rocargo
Deel dit artikel