Nieuws van Bonaire

Internationale herdenkingsdag voor het verlies van zwangerschap en pasgeboren baby’s

Van links naar Rechts, De heer Richenel Ansano, Antropoloog, Sharine Dorand, Directeur LiLo support group, Minister van Sociale Ontwikkeling Arbeid & Welzijn Hensley Koeiman, Mark Curiel Nurse Practitioner bij St. Elizabeth Hospitaal.

Van links naar Rechts, De heer Richenel Ansano, Antropoloog, Sharine Dorand, Directeur LiLo support group, Minister van Sociale Ontwikkeling Arbeid & Welzijn Hensley Koeiman, Mark Curiel Nurse Practitioner bij St. Elizabeth Hospitaal.

Op 15 oktober was het de internationale herdenkingsdag voor het verlies van zwangerschap en pasgeboren baby’s. Ook op Bonaire is hier dit jaar aandacht aan besteed.

Rocargo

De “Life Loss Light Love (LiLo)” support group werd in 2016 opgericht op Curaçao om sociaal -emotionele steun te bieden aan vrouwen en hun families die een miskraam of het verlies van een baby voor of na geboorte hebben ervaren.

Directeur van LiLo, Sharine Dorand, verkreeg haar Master of Social Work aan de University of Curaçao. Na haar eigen ervaring werd zij bewust van hoe belangrijk begeleiding is voor het verwerken van verlies van zwangerschap en/of  van pasgeboren baby’s.

In 2017 heeft LiLo een verzoek ingediend bij Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn op Curaçao om deze dag aan te kondigen als een officiële herdenkingsdag. Dit verzoek werd recentelijk voor 15 oktober gehonoreerd door Minister H. Koeiman van SOAW.   

Sinds juli 2018 biedt de LiLo support group kosteloos haar diensten ook op Bonaire. Mevrouw Dorand is werkzaam op Bonaire als jeugdprofessional. Daarnaast is zij ook een online coacher, life coacher en vakdocent op sociaal gebied.

Voor informatie kunt u contact opnemen met LiLo Support Group per telefoon: 666 2323, of email: lilosg2@gmail.com. Of via onze Facebook pagina: lilosupportgroup.   “Likes” en “shares” zijn welkom.

Help LiLo anderen te bereiken die de sociaal emotionele hulp nodig hebben.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo