Nieuws van Bonaire

Senaat draait Van Ark en Knops de duimschroeven aan

De staatssecretarissen Van Ark en Knops onlangs tijdens het in een geprikkelde stemming verlopen overleg met de Eerste Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties I Foto RZ
Senaat draait Van Ark en Knops de duimschroeven aan

De staatssecretarissen Van Ark en Knops kregen er vandaag flink van langs van de Eerste Kamercommissie Koninkrijksrelaties I Foto René Zwart

Door René Zwart

Den Haag – De kans is groot dat de Eerste Kamer van het kabinet gaat eisen alsnog een sociaal minimum voor Caribisch Nederland vast te stellen. Het mondeling overleg van de senaatscommissie voor Koninkrijksrelaties met de staatssecretarissen Van Ark (Sociale Zaken) en Knops (Koninkrijksrelaties) liep voor de beide bewindslieden uit op een stevige oorwassing.

Ruard Ganzevoort (GroenLinks) zette meteen de toon. Hij sprak zijn waardering uit voor de maatregelen die de regering heeft aangekondigd om de armoede van de meest kwetsbare inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba iets te verlichten, maar maakte meteen duidelijk dat het debat daar niet over zou gaan. ,,Het gaat vandaag maar om één, rechtstatelijke vraag: waarom voert de regering de door vrijwel alle fracties gesteunde motie niet uit om op basis van de nu beschikbare objectieve gegevens een sociaal minimum vast te stellen en zo de rechtsongelijkheid met Europees Nederland terug te dringen?”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo