Nieuws van Bonaire

EU: Voorlopig geen nieuwe sancties tegen Venezuela

EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini
EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini

EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini

Door René Zwart

Luxemburg – De Europese Unie neemt vooralsnog geen nieuwe sancties tegen Venezuela, zo hebben de ministers van Buitenlandse Zaken tijdens een meeting in Luxemburg besloten. ,,Maar van een verzachting van de bestaande sancties is geen sprake”, benadrukte EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini na afloop.

De EU ziet voor de crisis in Venezuela alleen een politieke oplossing. Daarom is besloten te verkennen of er samen met partners in de regio een ‘counter group’ kan worden geformeerd die het politieke proces zou moeten faciliteren dat leidt tot herstel van de democratische rechtsorde. Het gaat niet om bemiddeling of dialoog want daarvoor leent de situatie zich niet, aldus Mogherini.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo