Nieuws van Bonaire

Nieuw tijdperk voor de 51ste editie Bonaire Regatta

Nieuw tijdperk voor de 51ste editie Bonaire Regatta

Kralendijk, 8 di Oktober 2018 – We hebben nog maar enkele dagen te gaan voordat het startsein voor de 51ste editie van de Bonaire Regatta gegeven wordt. De belangstelling voor de Regatta van dit jaar is weer groot met veel deelnemers uit het buitenland die onderweg zijn naar Bonaire en ook een grote groep van ons eiland zelf die meedoen in de verschillende categorieën.

Wij hebben al begrepen dat voor de Regattaweek de vluchten naar Bonaire helemaal volgeboekt zijn en dat ook de hotels vol reserveringen zitten. Voor Hype Events is het een eer de Bonaire Regatta al voor de vierde keer te mogen organiseren. Wij zijn tevreden met het resultaat tot nu toe, maar beseffen ook dat er nog enkele stappen gedaan moeten worden om de visie die wij hebben voor onze Regatta te realiseren.

Rocargo

De Regatta is al 50 jaar lang onderdeel van de cultuur en de geschiedenis van de Bonairianen die altijd al mensen van de zee zijn geweest, van kapitein en visser tot scheepsbouwer en windsurfer. Toen wij de organisatie van de Regatta drie jaar geleden op ons genomen hebben, hebben wij een plan en een visie hiervoor gemaakt. Gedurende de afgelopen drie jaar heeft deze visie helderder vormen aangenomen en is zij begonnen werkelijkheid te worden. Onze visie voor de Regatta is om deze te ontwikkelen tot één van de grootste van de Caribbean, maar die wel zijn unieke Bonairiaanse kenmerken moet behouden, zoals de vissersboten en ‘microboats’. Deze visie hebben wij samen met andere partners geformuleerd.

Basis van de Regatta

Toen wij begonnen met de organisatie van Regatta 48 wilden wij terug naar de basis die wij in de allereerste edities van de Regatta gekend hebben. Wij wilden dat onze samenleving zich de geschiedenis van de Regatta en het belang van dit evenement zouden herinneren. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de 48ste en 49ste editie bij Playa Lechi te houden om de fijne gevoelens en ervaringen die de mensen toen meegemaakt hebben, opnieuw te laten beleven. Daarom hebben wij ook degenen die met de Regatta begonnen zijn, geëerd en hadden wij  een thema die op de beginjaren gericht was. Het 50ste Regatta jaar wilden wij op grootse wijze vieren. Het was dus belangrijk dat het vissersboten project werkelijkheid zou worden en dat wij erin konden slagen om vier vissersboten opnieuw te laten deelnemen aan de Regatta. Bij die editie hebben wij ook degenen die in het verleden op een of andere wijze hebben bijgedragen, geëerd.

Hydrofoil

Nu wij aan de vooravond staan van de 51ste editie en wij kunnen zeggen dat de basis uit het verleden weer net zo krachtig is, is het tijd geworden om naar de toekomst te kijken en een nieuw Regatta tijdperk in te luiden. Voor de toekomst van de Regatta willen wij verdere stappen zetten in de richting van de techniek die bekend staat als ‘hydrofoil’. Dit is een techniek waarbij een boot of plank boven het water uit getild wordt. Het hydrofoil principe is er voor vrijwel alle categorieën die momenteel deelnemen aan de Bonaire Regatta. Met deze hydrofoil, oftewel draagvleugel, is er niet veel wind nodig om snel te varen, wat heel goed is voor onze Regatta omdat het vaak voorkomt dat in deze tijd van het jaar er niet veel wind is. Wij gaan op zoek naar meer deelnemers en wij gaan hen aanmoedigen om in de hydrofoil categorieën mee te doen.

Logo

Voor wat betreft de Regatta logo hebben wij ons aanvankelijk aan de 50-jarige traditie gehouden om elk jaar met een nieuw logo te komen, maar ingaande dit jaar gaan wij deze niet meer veranderen. Met andere woorden: wij gaan een vast Regatta logo aanhouden. Dit doen wij om een logo te creëren dat bekend wordt in onze gemeenschap en bij onze bezoekers. Op die manier krijgen wij een naam en logo voor onze Regatta die internationaal herkenbaar is. Onze t-shirts krijgen wel elk jaar een nieuw ontwerp. Wij gaan door met onze inspanningen om de Bonaire Regatta te blijven ontwikkelen, opdat dit top-evenement een deel blijft van de Bonairiaanse cultuur waar elke Bonairiaan trots op kan zijn.  

Nieuw tijdperk voor de 51ste editie Bonaire Regatta        

Deel dit artikel