Nieuws van Bonaire

Het havenkantoor Bonaire wil graag het volgende mededelen inzake de Regatta week

In de week van 8 oktober start de Regatta week. De races vinden plaats tussen 9 en 13 oktober. Tijdens deze week is het drukker op het water. Het Havenkantoor verzoekt iedereen om vooral tijdens de Regatta week de regels voor vaartuigen aan te houden.

Houdt daarnaast ook rekening met het onderstaande:

  • Houdt geldige papieren bij de hand wanneer u te water gaat. Er wordt hier extra op gecontroleerd.
  • Alle communicatie op zee verloopt tijdens de race via kanaal 71. Houdt ook kanaal 16 in de gaten.
  • Wegens logistieke problemen kunnen wij de Venezolaanse fruitbarkjes van 8 tot 13 oktober geen ligplek bieden.
  • De Noordpier kan tijdens de Regatta week alleen gebruikt worden voor tijdelijk aanmeren. Boten mogen niet overnachten bij de Noordpier. Bij het niet naleven van deze regel, brengen wij de kosten in rekening van de booteigenaar.
  • Op 9 oktober start de Regatta race van Curaçao naar Bonaire. Hierdoor kan er extra drukte op het water ontstaan. Wees daarom extra alert als u te water bent.
  • Donderdag 11 oktober wordt een drukke dag. Alle Regatta race klassementen worden 11 oktober tegelijkertijd gehouden. Die dag vindt er ook een race met jachten plaats rondom klein Bonaire. Er wordt geracet van Kas di Regatta naar Donkey Beach om via Zuidwest punt van Klein Bonaire terug te racen naar Kas di Regatta. Wees daarom extra voorzichtig als u die dag te water bent.
  • Alle races einden 13 oktober.

Het Openbaar Lichaam Bonaire en het Havenkantoor wenst iedereen een fijne Regatta week.

Deel dit artikel