Nieuws van Bonaire

Noodherstel zuidpier; Donderdag 4 oktober mogelijk de eerste paal de grond in.

Kralendijk- A.s. woensdag wordt aan de zuidpier de Barge met trilstelling in gereedheid gebracht. De verwachting is dat er nog een dag wordt voorbereidt en dat de eerste paal donderdag de grond in

Mocht alles goed gaan wordt er een paal per dag de grond in geslagen. De palen worden geplaatst met een ‘’trilblok’’ dit geeft niet veel geluid en is te vergelijken met een dieselmotor van een vrachtauto.

Indien het niet lukt om de palen trillend de grond in te krijgen, wordt er overgegaan tot heien. Vergeleken met een trilblok geeft heien wel de nodige herrie. Dit komt omdat er dan wordt gewerkt met een dieselblok. Mocht heien aan de orde komen wordt men daar direct over geïnformeerd.

Sorry voor de overlast en alvast bedankt voor uw medewerking.

Deel dit artikel