Nieuws van Bonaire

MBO Bonaire presteert, niet alleen voor de klas!

Op 30 september jongstleden werd de Duo Xtreme Bonaire weer verreden. De internationale mountainbike race die voor 90% over onverhard terrein gaat is 70 kilometer lang. Deelnemers komen onder andere uit Bonaire, Aruba, Curacao maar ook uit de Verenigde Staten, Nederland en Spanje.

Rocargo

Binnen dit internationale en sterke deelnemersveld hebben de Sport en Bewegen docenten Vera Toonen en Tom Homburg de eerste prijs weten binnen te halen! In de categorie Mix Xtreme (de 70km variant) waren zij met een tijd van 3:46,36 de andere deelnemers ruim te snel af.

Vera blikt terug, “In het begin was het zwaar, maar toen het tempo er eenmaal in zat raakten we in een flow. Het was en sterk staaltje teamwork!”. Waarbij Tom met een grote glimlach aanvult, “we hebben echt hard gefietst!”

En met gepaste spierpijn zijn de MBO Bonaire docenten weer aan het werk waar ze met de verhalen van het weekend hun studenten weer inspireren tot het opzoeken van hun sportive grenzen.

Wil jij ook uitgedaagd worden op sportief gebied? Vind je het leuk om andere mensen te helpen bij het sporten? Lees dan meer over de opleidingen Sport en Bewegen op www.mbobonaire.com.

Deel dit artikel