Nieuws van Bonaire

Drie miljoen beschikbaar gesteld door SZW voor kinderopvang Caribisch Nederland

Kralendijk -Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft op basis van de plannen van de drie BES eilanden drie miljoen euro vrijgemaakt. Dit bedrag is bestemd voor de verbetering van de kwaliteit en toegankelijkheid van kinderopvang op Caribisch Nederland.

Het Openbaar Lichaam Bonaire vindt kwalitatief goede kinderopvang van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen op Bonaire. Tevens is goedkeuring van deze middelen een belangrijke stap in de goede richting.Kwalitatief betaalbare kinderopvang speelt een grote rol bij de vorming en ontwikkeling van kinderen, bij de overgang van kinderopvang naar primair onderwijs.

Met de beschikbare gelden wordt er een vervolg gegeven aan de concretisering en uitvoering van de plannen van kinderopvang. Denk hierbij aan het actualiseren van de verordening Kinderopvang, vervolg geven aan de ontwikkeling van de Integrale Kindcentra, het aanbieden van programma’s en methodieken ter bevordering van een gezonde ontwikkeling van kinderen.Goede opvang is belangrijk. Dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van het kind en de gemoedsrust van werkende ouders. Het Openbaar Lichaam Bonaire zet zich in voor de ontwikkeling van de kinderen en de toekomst van Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo