Personeel & Werk

Fedebon beticht Warehouse Bonaire weer van intimidatie werknemers

De supermarket die recent erg goed scoorde in het door Unkobon uitgevoerde prijzenonderzoek, scoort naar de mening van de vakbond minder goed in omgaan met personeel. Foto: Warehouse Bonaire
Warehouse Bonaire (foto Warehouse)

De supermarket die recent erg goed scoorde in het door Unkobon uitgevoerde prijzenonderzoek, scoort naar de mening van de vakbond minder goed in omgaan met personeel. Foto: Warehouse Bonaire

Door Harald Linkels

Kralendijk- Vakbond Fedebon, die de werknemers van Warehouse Bonaire vertegenwoordigt, beticht het management van de voordelige supermarket op Bonaire van intimidatie van de werknemers.

De klachten van Fedebon zijn niet nieuw, maar de laatste tijd leek de relatie tussen de vakbond en de supermarket, die deel uitmaakt van het Van den Tweelconcern, in rustiger vaarwater terecht gekomen.

Fedebon zegt de houding van de supermarket niet echt goed te kunnen plaatsen. “Via onze collega’s van de FTA op Aruba hebben wij inzage in de CAO die daar is getekend voor de werknemers van een supermarket die tot hetzelfde concern behoort. Die voorwaarden mogen best royaal worden genoemd”, aldus Fedebon-voorzitter Gerold Bernabela.

De Fedebon won een referendum onder de werknemers van de supermarkt, waardoor de werkgever nu gehouden is een collectieve arbeidsovereenkomst met de vakbond te onderhandelen. Volgens Bernabela zegde Warehouse Bonaire eerst een serie loonsverhoging toe voor dit en komend jaar, maar zegt het nu tegen werknemers dat als zij aangesloten blijven bij de vakbond, de verhoging van tafel is. “Een duidelijke blijk van intimidatie”, meent Bernabela.

Bernabela roept nieuwe eigenaar Gazan Assan, die de supermarket overkocht van ondernemer Gerard van den Tweel op de attitude te veranderen. “Zonder personeel is er geen werkgever, en zonder werkgever geen personeel”, zegt de vakbondsleider, die hoopt dat gezond verstand zal overheersen.

Voorlopig is de bond voornemens om een beroep te doen op de landsbemiddelaar om de besprekingen met Warehouse Bonaire weer op gang te brengen. “Wij kunnen onze energie beter aan positieve zaken besteden, dan elkaar nodeloos bestrijden”, zegt Bernabela over de laatste schermutselingen met de supermarket.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo