Nieuws van Bonaire

Oranje Fonds zoekt impactvolle sociale projecten voor Appeltjes van Oranje 2019

Aanmelding voor jaarlijkse prijs geopend

Vanaf nu kunnen initiatiefnemers in het Caribische deel van ons Koninkrijk zich aanmelden voor de Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds. Het thema van 2019 is ‘De kracht van samen, met vrijwilligers doe je meer’.  Het Oranje Fonds zoekt sociaal-maatschappelijke organisaties,  die op een bijzondere wijze vrijwilligers weten te mobiliseren en actief te houden om mensen duurzaam met elkaar te verbinden. Aanmelden kan tot en met 14 oktober via www.oranjefonds.nl/appeltjes.
In mei 2019 reikt Koningin Máxima de prijs uit op Paleis Noordeinde in Den Haag.

We zijn op zoek naar organisaties die met hun aanpak, innovatiekracht en gedrevenheid écht iets bijzonders teweeg hebben gebracht en samen met hun vrijwilligers mensen duurzaam te verbinden. Wie is het beste in staat om dat te doen en de vrijwilligers blijvend actief te houden?

‘De kracht van samen’

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Wij geloven in een sociaal verbonden maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Daarvoor heb je mensen nodig die de handen uit de mouwen willen steken en dat met passie blijven doen, elke dag weer. Vrijwilligers zijn cruciaal. Daarom steunt het Oranje Fonds initiatiefnemers die vrijwilligers bij elkaar brengen om samen in actie te komen voor anderen.”   

Criteria

Projecten die kans willen maken op een Appeltje van Oranje 2019 moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Er moet een duidelijke visie en succesvolle aanpak zijn op de inzet van vrijwilligers. Ook moet het initiatief overdraagbaar zijn en een voorbeeldfunctie hebben. Alle criteria voor deelname zijn te vinden op www.oranjefonds.nl/appeltjes.

Prijzen

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Het thema is elk jaar anders. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. In lustrumjaren wordt dit door Koning Willem-Alexander gedaan.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen in de samenleving mee kan doen. Daarom steunen we sociale projecten die mensen met elkaar verbinden in het Koninkrijk der Nederlanden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo