Nieuws van Bonaire

OLB blijft alert, wees zelf ook voorbereid en tref maatregelen

Het Openbaar Lichaam Bonaire is gesloten wegens feestdagen

Kralendijk Tropische storm Isaac trekt vandaag vrijdag 14 september zeer ruim (ongeveer 330 km) ten noorden van Bonaire langs. Hierdoor is het vrijdag tot en met zondag windstil wat voor extreme hitte zorgt.  De betrokken organisaties van het rampenbestrijdingsteam blijven alsnog alert en nemen dagelijks de verschillende actielijsten door.

U kunt zelf ook een aantal maatregelen treffen voor en tijdens een tropische storm. Wij adviseren u om al uw belangrijke documenten en foto’s te verzamelen en te bewaren in een waterdichte plastic zak. Identiteitsdocumenten zijn soms lastig te vervangen en het kan lang duren voordat er weer een nieuwe gemaakt kunnen worden.

Met de hitte dit komend weekend wilt het Openbaar Lichaam Bonaire iedereen eraan herinneren om veel en regelmatig water te drinken. Vergeet niet je lichaam te beschermen tegen de zon. Zorg er ook voor dat uw huis en tuin in goede staat zijn, zodat rondslingerende voorwerpen of takken geen schade kunnen aanrichten tijdens eventueel noodweer. Het Selibon heeft in het kader van haar jaarlijkse Clean Up day programma op verschillende plekken containers geplaatst.

Het KNMI in samenwerking met het National Hurricane Center (NHC) is de leidende bron voor informatie betreft de tropische storm Isaac. Een recent overzicht van de weersverwachting kunt u vinden op https://www.nhc.noaa.gov/gtwo.php?basin=atlc&fdays=5

Tijdens de tropische storm heeft het Openbaar Lichaam Bonaire middels verschillende persberichten informatie verstrekt over de getroffen voorbereidingen. Daarnaast is er onder andere via onze Facebookpagina (Gobièrnu di Boneiru), Facebookaccount (Communicatie Openbaar Lichaam Bonaire), Twitter (@OLBonaire) en onze website (www.bonairegov.com) meer informatie en tips te vinden.

Deel dit artikel