Nieuws van Bonaire

Waterpolo Tournament Barracudas Bonaire tegen Orcas Curaçao

Een succesvol en een weekend vol energie zowel in het water als op de tribunes! Een grote menigte kwam kijken naar de wedstrijden van het Mini Polo-toernooi op de stadspier afgelopen weekend! Curaçao Orcas arriveerde op Bonaire met 11 spelers en Bonaire had 25 spelers.

Om iedereen voldoende speeltijd te bezorgen, werden de kinderen samengevoegd en verdeeld in 4 teams, Dradus, Tunas, Sharks en Wahoos. De 4 teams vochten het uit en de sharks haalden de eerste plaats op de voet gevolgd door Dradus en Tunas. Dit was een geweldige ervaring voor de kinderen om elkaar te leren kennen en om te leren spelen met verschillende teamgenoten en coaches.

De zee is uniek en ideaal om te spelen met uitzondering van de pica Picas die helaas aanwezig waren. De kinderen waren stoer en bleven spelen ondanks de kleine steken onderwater.

Niet alleen schitterden de jonge spelers (7-12) in dit evenement, de oudere spelers assisteerden bij het opzetten en afbreken van de locatie, coachten de kinderen en juichten hen toe. Met 6 leeftijdsgroepenteams en meer dan 60 leden was er veel steun voor dit evenement. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen weekend in plaats van één groot evenement.

Er zijn teams voor alle leeftijden, inclusief volwassenen, dus kom langs en sluit je aan bij de bijna dagelijkse trainingen bij de Parke Tului voor speedzwemmen of waterpolo. Er is ook een kleine groep van gesynchroniseerde / artistiek zwemmen die gaan beginnen. Het volgende toernooi is 21 – 23 september tegen de Curaçao Orcas.

 

Deel dit artikel