Algemeen

EigenBaas Onderwijsprogramma voor studenten op de Liseo Boneriano

Op vrijdag, 7 september hebben 26 studenten van de Liseo Boneriano zich aangemeld voor het EigenBaas Onderwijsprogramma van Qredits.

De studenten van havo 4 en vwo 4 & 5 gaan het project EigenBaas elke vrijdag tijdens hun ‘project uur’ volgen. Dit project duurt het hele schooljaar en de studenten gaan met hulp van lokale ondernemers van Bonaire een (fictieve) eigen onderneming opzetten.  De studenten zullen een online ‘e-learning’, gepresenteerd door Qredits volgen. De e-learning helpt op stapsgewijs het opstellen van een ondernemingsplan. Daarnaast wordt er door Qredits een gastles gegeven en krijgen de studenten voorbeeld casussen uit het praktijk.

Rocargo

Aan het eind van de schooljaar, zullen de studenten hun opgemaakt plan presenteren aan een panel van deskundigen, bestaande uit: Qredits, de Kamer van Koophandel en een ervaren lokale ondernemer. Zij krijgen als beloning een certificaat van Qredits en ook de mogelijkheid tot een studentenlening voor hun fantastische plan. De studenten kunnen ook het project gebruiken als profielwerkstuk voor het schoolexamen.

Het EigenBaas Onderwijsprogramma is een initiatief van Qredits. Hiermee wil Qredits ondernemerschapskwaliteiten onder jongeren stimuleren en zodoende duurzame economische ontwikkeling waarborgen.

Meer informatie over Qredits Bonaire is te vinden op www.bonaire-nl.qredits.com. De website is in twee talen beschikbaar: Nederlands en Papiamentu.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo