Nieuws van Bonaire

Knops op werkbezoek

Door René Zwart©

Den Haag – Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties brengt van 3 tot 6 september een werkbezoek aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Bonaire.

De bewindsman reist eerst naar Sint Maarten. Op 4 september is hij op Statia waar hij overleg heeft met regeringscommissaris Mike Franco en waarnemend regeringscommissaris Mervyn Stegers. Aan het einde van de dag reist hij door naar Bonaire voor gesprekken met gezaghebber Edison Rijna, de gedeputeerden en de Eilandsraad.

Bij zijn laatste bezoek in juli liet Knops weten ‘snel na de zomer’ een bestuursakkoord met Bonaire te willen sluiten. Dat gaat nog niet tijdens het aanstaande bezoek gebeuren. Eerst moet er overeenstemming zijn over ‘beleidsprioriteiten’. ,,De beleidsprioriteiten zijn komend bezoek onderwerp van gesprek. Het doel is om op basis van de beleidsprioriteiten dit najaar het bestuursakkoord te ondertekenen”, aldus de woordvoerder van de staatssecretaris.

Knops zal op Bonaire ook een ontmoeting hebben met bestuurders en eilandsraadsleden van Saba die daar zijn in verband met de viering van Dia di Boneiru. Op 6 september woont hij een deel van de feestelijkheden bij om aan het einde van de dag terug te vliegen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo