Nieuws van Bonaire

ZVK treft voorzieningen in verband met sluiting landingsbaan Saba 10 september tot 9 oktober 2018


Het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland (ZVK) heeft in verband met de voorhanden liggende sluiting van de luchthaven van Saba voor renovatie van de landingsbaan in de periode van 10 september tot 9 oktober 2018, een aantal voorzieningen getroffen om de continuïteit van medische uitzendingen en spoedevacuaties te garanderen.

Met de verwijzende artsen op Saba is afgesproken dat in principe alle niet spoedeisende medische uitzendingen naar Sint Maarten, Saint Martin, Guadeloupe, Curaçao, Aruba, Bonaire, Colombia of Nederland, of vóór of na de sluiting van het vliegveld ingepland en uitgevoerd zullen worden.

In gevallen waar in deze periode de medische uitzending toch noodzakelijk blijkt, is met de verwijzende artsen afgesproken dat deze per veerdienst uitgevoerd zal worden. Het ZVK heeft in verband hiermee contractuele afspraken gemaakt met Saba Sea Transport, voor dagelijks vervoer tussen Saba en Sint Maarten met de veerboten “Dawn II” en “Big B”. Verzekerden die wensen om de tocht met de veerboot “Edge” te maken, kunnen de kosten hiervan bij terugkomst op Saba bij het ZVK declareren. Het vaarschema van de drie veerboten is als volgt:

 

Morning departure

Rocargo

Afternoon departure

 

Saba – St. Maarten

St. Maarten – Saba

Rocargo

Saba – St. Maarten

St. Maarten – Saba

Monday

8:30 am, Dawn II

9:00 am, The Edge

3:30 pm, The Edge

4:30 pm, Dawn II

Tuesday

8:30 am, Dawn II

9:00 am, The Edge

3:30 pm, The Edge

4:30 pm, Dawn II

Wednesday

8:30 am, Dawn II

9:00 am, The Edge

3:30 pm, The Edge

4:30 pm, Dawn II

Thursday

8:30 am, Dawn II

7:45 am, Big B

4:00 pm, Big B

4:30 pm, Dawn II

Friday

8:30 am, Dawn II

9:00 am, The Edge

3:30 pm, The Edge

4:30 pm, Dawn II

Saturday

8:30 am, Dawn II

7:45 am, Big B

4:00 pm, Big B

4:30 pm, Dawn II

Sunday

8:30 am, Dawn II

7:45 am, Big B

4:00 pm, Big B

4:30 pm, Dawn II

Voor wat betreft spoedevacuaties per helikopter, zullen deze zoals bekend gedurende de periode van de sluiting van de landingsbaan paraat blijven. Speciale voorzieningen hiervoor zijn in verband hiermee in samenwerking met het Openbaar Lichaam Saba getroffen, onder anderen toewijzing van een speciale landingsplek op het vliegveld. Daarnaast heeft het ZVK onlangs een tweede bemanning voor de helikopters gestationeerd in Sint Eustatius aangetrokken, zodat de beschikbaarheid van een toestel voor eventuele spoedsituaties op Saba, gegarandeerd zal blijven.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo