Personeel & Werk

Medewerkers ziekenhuis gaan over tot staking

Een grote groep medewerkers gaf gehoor aan de oproep van de bond het werk neer te leggen. Foto: BES-Reporter
Medewerkers ziekhuis staken

Een grote groep medewerkers gaf gehoor aan de oproep van de bond het werk neer te leggen. Foto: BES-Reporter

Kralendijk- Een grote groep medewerkers heeft gehoor gegeven aan de oproep van vakbond AFWB om het werk neer te leggen en zich te verzamelen bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

De actie volgt op wat de vakbond de weigering noemt van de de Stichting om serieus met de vakbond te onderhandelen over pijnpunten als het gaat om een nieuwe CAO. Het steekt de medewerkers dat er wel veel wordt geinvesteerd in gebouwen voor de Stichting, maar dat een verbetering in arbeidsvoorwaarden onbespreekbaar is.

AFBW-voorzitter Nilco Rolan riep ook vanochtend de medewerkers op verantwoord met de acties om te gaan. “Zorg is een kritische sector”, aldus Rolan die de medewerkers toesprak van onder een tent die is opgezet op de parkeerplaats voor het ziekenhuis. Rolan zei er voor te willen waken dat de vakbond en de medewerkers worden beschuldigd van onverantwoord handelen. “Daarom zullen wij zorgvuldig bekijken welk werk wèl en welk werk niet wordt neergelegd”, zei de vakbondsleider.

Nilco Rolan spreekt medewerkers FM toe

AFBW voorzitter Nilco Rolan spreekt de medewerkers van Fundashon Mariadal toe, tijdens het beging van de stakingsactie. Foto: BES-Reporter

Rolan waarschuwde de medewerkers gisteren als zich niet te laten intimideren door de werkgever. “Wij als bond hebben de actie nu overgenomen, dus de werkgever mag jullie als medewerkers niet onder druk zetten of dreigen met disciplinaire maatregelen”, aldus Rolan.

In hoeverre Fundashon Mariadal de werknemers inderdaad onder druk zet is nog niet helemaal duidelijk. Diverse media kregen gisteren een (ongetekende) brief toegestuurd die van Fundashon Mariadal afkomstig zou zijn en waarin met schorsing werd gedreigd van medewerkers die het werk neer zouden leggen. De herkomst van de brief kon niet direct worden achterhaald.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo