Nieuws van Bonaire

Eis 10 en 7 jaar voor overvallen en dode in het verkeer

om - politie

Het Openbaar Ministerie (OM) BES heeft deze week een gevangenisstraf van respectievelijk 10 en 7 jaar geëist tegen de mannen S.A.D. en S.A.M.

D. is ten laste gelegd een straatroof bij duikplaats Webers Joy om 2 uur ‘s middags op 31 december 2017, een dodelijk verkeersongeval (dood door schuld) op 13 november 2017 waarbij de 13-jarige Mikelty Kroon op de Kaya Rincon is overleden. M. en D. wordt beiden ten laste gelegd een gewelddadige woningoverval in de wijk Belnem op 1 februari om 4 uur ‘s nachts.

Overvallen, zeker op toeristen, schaden de economie van Bonaire. Dit zijn volgens het Openbaar Ministerie BES ernstige zaken die met kracht worden aangepakt waarbij ook hoge celstraffen zullen worden geëist. Zeker wanneer het gaat om een overval in een woning, bij uitstek een plek waar een ieder zich veilig moet kunnen wanen.

In deze zaken zijn overigens ook schadevergoedingen geëist door de slachtoffers en nabestaanden, namelijk van 12.400 dollar, 12.287 dollar en 1.247 dollar.

Het Gerecht doet in deze zaken op 12 september om 13:30 uur uitspraak.

In de middag stond I.L. terecht. Zij hoorde 3 maanden gevangenisstraf en 20 uur onbetaalde arbeid tegen zich eisen voor het behulpzaam zijn aan het verbergen van S.A.D. voor de politie. Het Gerecht heeft conform de eis gevonnist.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo