Nieuws van Bonaire

Afgekeurde RHIB’s mogelijk naar Kustwacht Cariben

Foto Defensie

Door René Zwart©

Den Haag – Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt of twee voor de Nederlandse Kustwacht ongeschikte RHIB’s kunnen worden ingezet in de Cariben.

Rijkswaterstaat blijkt bij de bestelling een fout te hebben gemaakt. De speedboten zijn niet geschikt om met hoge snelheid door hoge golven te varen. Daardoor zijn ze niet bruikbaar voor de controle van vissersschepen op de Noordzee. De vaartuigen hebben een miljoen euro gekost. Een poging om ze stilletjes te veilen voor 75.000 euro per stuk is mislukt. Er was geen belangstelling.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van I&W bekijkt nu de mogelijkheid om de afdankertjes aan de Kustwacht Caribisch Gebied te slijten. Het ministerie heeft geprobeerd de miskoop onder de pet te houden, maar zag zich door een WOB-procedure van de Volkskrant gedwongen alsnog opening van zaken te geven.

Deel dit artikel