Nieuws van Bonaire

KPCN controleert 177 bestuurders tijdens alcoholcontrole

 

Jaarlijks worden door het driehoeksoverleg Bonaire (gezaghebber, hoofdofficier van justitie en korpschef) afspraken gemaakt over de verkeersveiligheid op het eiland. Het gebruik van alcohol in het verkeer is daarbij een belangrijk onderwerp. Elke dode in het verkeer waarbij een dronken bestuurder is betrokken is er immers een te veel. Daarnaast blijkt dat er bij aanrijdingen regelmatig dronken bestuurders zijn betrokken.

Op vrijdag 17 augustus werd dan ook vanaf 20.00 uur een grote alcoholcontrole in Kralendijk gehouden door de politie. In totaal werden 177 bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Zij moesten vervolgens blazen op een blaasapparaat. 24 Bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Zij kregen onmiddellijk een rijverbod en moesten de auto laten staan. 4 Bestuurders hadden zoveel gedronken dat ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal ter zake dronken rijden opgemaakt.

De politie zal de normale patrouilles ook voorzien van een blaasapparaat zodat op elk moment van de dag op alcohol kan worden gecontroleerd. Daarnaast zal de politie minimaal 1 keer per maand een alcoholcontrole van deze omvang uitvoeren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo