Bonaire

Neem contact op met afdeling leerplicht OLB bij het op reis gaan buiten schoolvakanties om

Kralendijk – De vakantie is zijn laatste week ingegaan en daarna starten wij met het nieuwe schooljaar 2018-2019. Het Bonairiaanse eilandbestuur wil alle ouders en voogden van kinderen die op Bonaire wonen eraan herinneren dat in het kader van de leerplichtwet alle kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar ingeschreven moeten staan op een school en deze regelmatig bezoeken.

De leerplichtambtenaar zal aan het begin van het schooljaar een onderzoek doen om dit te controleren. In het geval dat een kind nog niet ingeschreven staat op een school, moet u dit zo spoedig mogelijk doen om mogelijk ongemak met de leerplichtambtenaar te voorkomen.

Het Bonairiaanse eilandbestuur wil ook alle ouders en voogden herinneren aan de procedure om extra vrije dagen aan te vragen voor een kind tijdens schooldagen. Gelieve er rekening mee te houden dat om een evaluatie te kunnen doen de procedure gebonden is aan tijd en voorwaarden. De afdeling leerplicht neemt geen verzoeken in behandeling die op het laatste moment gedaan worden. Voor urgentiegevallen is er altijd een oplossing. Denk aan de begeleidende motivatiebrief en noodzakelijke bewijsstukken bij het verzoek. Van tevoren gekochte vliegtickets vormen geen bewijs en worden niet geaccepteerd om een verzoek in te dienen voor extra vrije dagen gedurende schooldagen. Voor meer informatie over de procedure om extra vrije dagen aan te vragen voor uw kind(eren)  gedurende schooldagen kunt u contact opnemen met de afdeling leerplicht via telefoonnummer +5997172211 of via email leerplicht@bonairegov.com, leerplichtbonaire@gmail.com.

Het Bonairiaanse eilandbestuur wenst zowel ouders en voogden als kinderen en jongeren een succesvol begin van het schooljaar toe met veel inzet om het maximale op onderwijsterrein te bereiken.

Deel dit artikel