Nieuws van Bonaire

Bonaire trekt zich weinig aan van dringende verzoeken Cft

Den Haag jaren achter met vaststellen vrije uitkering BES

 

Door René Zwart©

 

Den Haag – Het Bestuurscollege van Bonaire blijkt zich weinig aan te trekken van verzoeken van het College financieel toezicht om aan de wettelijke rapportageverplichtingen te voldoen. Ook de jongste door het Cft gestelde deadline – 31 juli – heeft het eilandbestuur voorbij laten gaan. Ondanks meerdere dringende herinneringen heeft het Cft slechts enkele van de benodigde documenten ontvangen.

Niet alleen het uitblijven van cruciale stukken zit het Cft hoog, ook het feit dat het BC de vraag negeert om tenminste te laten weten wanneer deze dan wel worden aangeleverd wordt niet gewaardeerd, zo blijkt uit een brief die Cft-voorzitter Raymond Gradus naar het BC heeft gestuurd. Ook aan het verzoek om inzicht te geven in de oorzaak van de vertraging is geen gehoor gegeven.

Door het ontbreken van de meeste jaarrekeningen van overheidsnv’s en stichtingen is het Cft niet in staat aan zijn eigen rapportageverplichtingen jegens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te voldoen. Het College geeft het BC twee weken de tijd om een ‘tijdsplanning’ te overleggen wanneer de jaarrekeningen dan wel tegemoet gezien kunnen worden.

Lees hier de volledige brief van het Cft.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo