Nieuws van Bonaire

H. Francees vertrekt bij brandweer na 42 jaar trouwe dienst

De heer Franciscus H. Francees, hoofd van de afdeling preventie, heeft na 42 jaar trouwe dienst afscheid genomen van het brandweerkorps Bonaire. Tijdens zijn laatste werkdag, op 31 juli 2018, waren familie, vrienden en collega’s bij elkaar gekomen om hem gedag te zeggen. Tijdens de receptie hielden verschillende collega’s en vrienden een toespraak. Zo zei plaatsvervanger algemeen commandant Jan Janga dat de heer Francees altijd klaar stond en veel in het korps heeft geïnvesteerd om positieve veranderingen door te voeren.

Ook zei hij dat de heer Francees in de loop der jaren, door hard werken en doorzettingsvermogen, van aspirant brandwacht tot hoofdbrandmeester is gegroeid. De afgelopen 20 jaar werkte de heer Francees als hoofd van de afdeling preventie en was hij plaatsvervangend lokaal commandant.

Ook voerde hij preventief advies werkzaamheden uit op de bovenwindse eilanden.

De heer Francees op zijn beurt adviseerde in zijn afscheidstoespraak, de nieuwe generatie brandweermannen om integriteit hoog in het vaandel te houden. Volgens hem is integriteit de bouwsteen om een goede brandweerman te zijn.

De BKCN bedankt de heer F.H. Francees voor de 42 trouwe dienstjaren en wenst hem veel plezier met zijn welverdiende pensioen.

Deel dit artikel