Nieuws van Bonaire

KPCN gaat in augustus van start met alcoholcontroles

om - politie

In de maand augustus 2018 gaat het Korps Politie Caribisch Nederland, in samenwerking met het Openbaar Ministerie BES, van start met alcoholcontroles. Het KPCN start deze actie, eerst op Bonaire, met het voornemen de burgers bewust te maken van hun verantwoordelijkheid in het verkeer.

Met regelmaat houdt de politie bestuurders aan die onder invloed rijden.  Ook blijkt dat  bij diverse verkeersongevallen er een indicatie  is voor rijden onder invloed

Er is blaasapparatuur aangeschaft die kan aantonen of er alcohol is geconsumeerd.  Afhankelijk van het resultaat van de test kan er door middel van een Adem Analyse Apparaat verder onderzoek worden verricht. Het Adem Analyse Apparaat meet het alcohol percentage (UGL) in de uitgeademde lucht.

Tijdens de controles zullen vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie aanwezig zijn. Bij geconstateerde overschrijdingen zal de bestuurder een boete krijgen en, indien van toepassing, zullen er aanhoudingen ter ontnuchtering worden verricht. Ook kan er een rijverbod worden opgelegd.

Indien u voor een verkeerscontrole/blaastest staande wordt gehouden  bent u verplicht mee te werken. Werkt u niet mee dan krijgt u een geldboete.

1200

Dit ‘lik op stuk’ beleid wordt ingevoerd ter handhaving van het rijden onder invloed om zo de veiligheid in het verkeer te verbeteren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo