Nieuws van Bonaire

Eerste exemplaar boek “De WolBES en FinBES” in eenvoudige taal

Eerste exemplaar boek "De WolBES en FinBES" in eenvoudige taal

Kralendijk- Recentelijk heeft de gezaghebber van Bonaire de heer Edison Rijna, het eerste exemplaar ontvangen van het boek ‘De WolBES en FinBES in eenvoudige taal uit handen van staatsecretaris de heer Knops in aanwezigheid van de auteur mevrouw Els Boers.

Het boek is mogelijk geworden door een bijdrage van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden. De WolBES en FinBES in eenvoudige taal is gebaseerd op het boek ‘de gemeentewet in eenvoudig Nederlands’.

De WolBES en FinBES zijn beide gebaseerd op de Gemeentewet. WolBES staat voor Wet openbare lichamen Bonaire, St. Eustatius en Saba en FinBES voor Wet Financiën openbare lichamen Bonaire, St. Eustatius en Saba. De auteur hoopt met deze vertaling een bijdrage te leveren aan het meer toegankelijk worden van de WolBES en FinBES.

Lokale politici, ambtenaren en geïnteresseerden kunnen met deze uitgave makkelijk nakijken wat er nu wel of niet kan volgens deze wetten. Maar ook is met dit boek duidelijk waar nu de verschillen zijn ten aanzien van de Gemeentewet.

De auteur heeft haar sporen verdiend in de politiek, zowel als lokaal politicus als met het ondersteunen van partijpolitici is was als interim griffier actief voor verschillende gemeenten in Nederland alsook voor het openbaar lichaam Saba. De auteur heeft tevens verschillende boeken op haar naam zoals ‘Het duaal raadslid actief, ‘het raadslid natuurlijk actief’, ‘De kleine gids, Spelregels uit de gemeentewet’ en heeft meegewerkt aan de ‘gracieuze Rekenkamer’.

Eerste exemplaar boek "De WolBES en FinBES" in eenvoudige taal

Op foto het moment van de overhandiging van het eerste exemplaar aan gezaghebber Rijna. Het boek is online beschikbaar en kost 36 euro.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo