Nieuws van Bonaire

Blokhuis sust Tweede Kamer met onjuiste informatie

Staatssecretaris Blokhuis | Foto VWS
Staatssecretaris Blokhuis | Foto VWS
Rocargo
Door René Zwart©

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties is opnieuw door een bewindspersoon uit het Kabinet Rutte III onjuist geïnformeerd. De commissie had staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gevraagd te reageren op de onrust die op Bonaire is ontstaan onder pleegzorgouders waarover betrokkenen in Den Haag aan de bel trokken.

In zijn poging de Kamerleden gerust te stellen maakte Blokhuis er onlangs in een brief melding van dat de directeur van Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland inmiddels met de briefschrijvers in gesprek is en dat deze gesprekken nog gaande zijn. Navraag door Koninkrijksrelaties.Nu bij de ongeruste pleegzorgouders leert echter dat zij in het geheel niet door JGCN zijn benaderd. De laatste keer dat zij directeur Curvin George hebben gesproken was tijdens een informatiebijeenkomst op 9 mei. Juist die bijeenkomst was reden voor bezorgde ouders aandacht van de Kamercommissie te vragen.

Een woordvoerder van het ministerie kan geen verklaring geven waarom Blokhuis de Kamer een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven. De reactie beperkt zich tot de mededeling dat er op 22 augustus een afspraak is tussen JGCN en de briefschrijvers. Die zeggen echter van geen afspraak te weten….

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo