Nieuws van Bonaire

11 nieuwe brandweermannen voor Caribisch Nederland


Op maandag 30 juli 2018 heeft het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) de opleiding ELO Manschap A afgerond met een laatste praktijkexamen, in dit geval voor het gedeelte Technische Hulpverlening / Incident Bestrijding Gevaarlijke Stoffen (THV/IBGS). Alle 11 deelnemers hebben bovengenoemd examen met positief resultaat afgerond.

In januari 2018 is BKCN gestart met de opleiding ELO Manschap A. Dit is de eerste keer dat het korps een opleiding volgens de Elektronische Leer Omgeving (ELO) heeft verzorgd. Dit was zowel voor de deelnemers als voor de organisatie nieuw. Instructeurs en examinatoren zijn bijgeschoold om hun taken zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren.

Na zes intensieve maanden waarin de deelnemers vijf keer een theorietoets, acht keer een praktijktoets en twee keer praktijkexamens hebben afgenomen kan BKCN met trots zeggen dat het opleidingstraject succesvol is verlopen.  Het korps heeft er in totaal 11 nieuwe opgeleide Manschap A medewerkers bij. De verdeling van de brandweermannen over de eilanden is als volgt: Saba 3, Sint Eustatius 1 en Bonaire 7.

Deel dit artikel