Economie

PCN verkent investeringsmogelijkheden in St. Eustatius

PCN heeft al enkele jaren een eigen kantoor op St. Eustatius en ziet goede investeringsmogelijkhedne op het eiland. Foto: PCN
pcn

PCN heeft al enkele jaren een eigen kantoor op St. Eustatius en ziet goede investeringsmogelijkheden op het eiland. Foto: PCN

Oranjestad- PCN bestuursleden Roy Hooker en Harald Linkels hebben vorige week op Sint Eustatius gesprekken gevoerd over over mogelijke investeringen door het pensioenfdons op het eiland. PCN is sinds kort actief op zoek naar mogelijke investeringen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het bezoek aan St. Eustatius vond ook in dat kader plaats.

Op St. Eustatius spraken Linkels en Hooker met in totaal 6 partijen die geïnteresseerd zijn om op Sint Eustatius te investeren door gebruik te maken van fondsen die het pensioenfonds beschikbaar kan stellen. Bestuursvoorzitter Harald Linkels van PCN: “We waren aangenaam verrast door de belangstelling voor projectfinanciering op Sint Eustatius. In totaal is er een vraag van meer dan 30 miljoen dollar voor de projecten waar we over hebben gesproken”.

Volgens Linkels is dat dit meer PCN alleen kan financieren. “Echter, samen met andere pensioenfondsen, waarmee we samenwerken in pensioenkoepel CaPAs zijn we er zeker van dat we financiering van deze omvang kunnen regelen”.

Linkels zegt ook dat hij en collega Hooker aangenaam verrast waren door de hoeveelheid en de kwaliteit van ophanden zijnde projecten op het eiland. “Als je kijkt naar het aantal plannen en mogelijke investeringen, ziet het er voor St. Eustatius best veelbelovend uit als het gaat om economische ontwikkeling. Iets waar we heel blij mee zijn “, zei Linkels.

Linkels legt verder uit dat het PCN-bestuur vooral geïnteresseerd is in het financieren van projecten die maatschappelijk relevant zijn voor Bonaire, St. Eustatius en Saba. “Dit betekent investeren in dingen die het leven op de eilanden verbetert, die leiden tot economische ontwikkeling, een betere infrastructuur creëren of die zorgen dat cultureel erfgoed behouden blijft. Anderzijds streeft het bestuur naar het behalen van een goed rendement op het geïnvesteerde vermogen, zowel lokaal als internationaal om ervoor te zorgen dat het PCN-kapitaal in een gezond tempo blijft groeien”, aldus Linkels.

De vertegenwoordigers van het PCN bestuur brachten ook een beleefdheidsbezoek aan de regeringscommissaris Mike Franco, die liet weten dat hij zeer geïnteresseerd was in de mogelijkheid van investeringen door PCN op het eiland.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo