Nieuws van Bonaire

PVV vraagt Knops in te grijpen op Bonaire

PVV-leider Wilders wil dat Knops ingrijpt in het bestuur op Bonaire | Foto RZ

PVV-leider Wilders wil dat Knops ingrijpt in het bestuur op Bonaire | Foto RZ

Door René Zwart©

Den Haag – De PVV wil dat staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingrijpt op Bonaire. De partij wil dat de bevoegdheden van de gedeputeerden en de eilandsraad tijdelijk worden overgedragen aan gezaghebber Edison Rijna.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die fractieleider Geert Wilders en woordvoerder Koninkrijksrelaties Machiel de Graaf vandaag hebben ingediend. Zij reageren daarmee op het verslag van Knops van zijn bezoek begin deze maand aan Bonaire. De bewindsman liet zich daarin zeer kritisch uit over het gebrek aan daadkracht van het Bestuurscollege, maar toonde zich tegelijkertijd optimistisch dat de gedeputeerden hun leven beteren.

Wilders en De Graaf willen weten waarop de staatssecretaris zijn vertrouwen baseert dat er nu wel voortvarend te werk zal worden gegaan door de gedeputeerden en de eilandsraad. ,,Bent u bereid met inachtneming van artikel 232 van de WolBES in te grijpen in het bestuur door tijdelijk bevoegdheden van gedeputeerden en eilandsraad aan de gezaghebber over te dragen en hem daarmee de kans te bieden de bestuurlijke surplace daadkrachtig te doorbreken?”

De PVV’ers willen voorts van Knops horen of hij hun mening deelt ,,dat iedere door Nederland geïnvesteerde Euro er één teveel is zolang de bestuurlijke taken door gedeputeerden en eilandsraad worden verwaarloosd.”

 

Rocargo
Deel dit artikel