Nieuws van Bonaire

Technisch probleem in productieproces paspoort

Kralendijk – Op 12 juli 2018 werd bekend gemaakt dat bij de productie van een beperkt aantal paspoorten zich een technisch probleem heeft voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige paspoorten niet werkt. Het gaat om paspoorten die zijn aangevraagd in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018. Deze reisdocumenten blijven geldig. U kunt hier gewoon mee reizen.

Alleen als uw paspoort is uitgegeven in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018, bestaat er een kleine kans dat het reisdocument dit technische probleem heeft. U kunt aan de uitgiftedatum op uw paspoort zien wanneer het reisdocument is uitgegeven.

Ook kunt u aan het serienummer zien of uw paspoort mogelijk het technische probleem heeft. Dit serienummer vindt u op de harde plastic pagina met persoonsgegevens in uw paspoort. De paspoorten met een uitgiftedatum in april, mei of juni 2018 met een mogelijk technisch probleem hebben een serienummer dat eindigt op 03. Op onderstaande afbeeldingen is het serienummer rood omcirkel. Het is een fout bij het drukken van de paspoorten in Nederland.
Personen voor wie dit bericht van toepassing is zullen binnenkort een brief ontvangen. Voor verdere vragen verwijs ik u naar de afdeling Burgerzaken
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo