Nieuws van Bonaire

Een hele bijzondere ontmoeting!

Vandaag is er door een STINAPA medewerker een Manatee gezien in het Bonaire Marinepark. Dit is een bezienswaardigheid die je niet vaak tegenkomt op Bonaire omdat dit dier jammerlijk zeldzaam is geworden. Marineparkranger Luigi Eybrecht schoot dit beeld van een prachtige  Manatee grazend in de wateren van Bonaire.

Het heeft geen zin meer om ernaar te zoeken want de manatee is inmiddels verder gegaan. Waarschijnlijk is het ook beter om het dier niet te storen. Maar de vondst is absoluut adembenemend.

De Manatee staat vermeld op de lijst van bedreigde diersoorten omdat de huidige populatie wordt geschat op minder dan 2.500 volwassen individuen en er wordt voorspeld dat dit nog verder zal afnemen met 20% in de komende twee generaties.

Bron en foto/video : Stinapa Arjen de Wolff – Luigi Eybrecht

https://www.facebook.com/100008650510446/videos/1899741516990847/

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo