Nieuws van Bonaire

Trouwen op Bonaire kan ook als niet ingezetene

Kralendijk – Ook voor personen die niet ingezetenen zijn bestaat de mogelijkheid om hier op Bonaire te trouwen. Er zijn koppels die geen ingezetenen zijn op Bonaire die mailtjes sturen om te vragen welke de procedures zijn en wat ervoor nodig is om op Bonaire te kunnen trouwen. Om die reden is het heel belangrijk om deze te publiceren. In de eerste plaats moet voor niet-ingezetenen het verzoek 8 weken vóór de trouwdatum ingediend worden.

De benodigde documenten zijn:

– Kopie van uw geboorteakte, niet ouder dan één jaar.
– Verklaring van burgerlijke staat, niet ouder dan 6 maanden.
– Gecertificeerde kopieën van uw paspoorten.

In het geval dat u al eerder getrouwd bent geweest, moet u een echtscheidingsakte of een overlijdensakte van uw vroegere partner overleggen, niet ouder dan 6 maanden. Afhankelijk van waar u geboren bent, is apostille of legalisatie vereist voor bepaalde landen.

Conform de wet kan de ambtenaar van Burgerzaken aanvullende documenten vragen als dat nodig is. Al deze informatie geldt ook voor huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Als er vragen zijn kan het koppel een email sturen naar burgerzaken@bonairegov.com of bellen via telefoonnummer 599 717 2211.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo