Bonaire

STINAPA Junior Rangers sluiten het jaar af met diploma uitreiking

Afgelopen donderdag 28 juni hebben de STINAPA Junior Rangers hun jaar afgesloten met een diploma uitreiking in het Marriott Hotel. Heel bijzonder was het feit dat de Juniors zelf de hele avond hebben georganiseerd en gepresenteerd. Dit werd gedaan met humor, in een goed tempo en zeer professioneel.

De groep bestaat uit jongeren tussen de 13 en 20 jaar welke starten als aspiranten. De aspiranten( de eerste jaars) leren snorkelen, fish ID, ze geven een presentatie, volgen lessen over flora, fauna, bijen en vleermuizen. Daarnaast is er elke zaterdag een buitenactiviteit. Vaak is dit vrijwilligerswerk als plastic opruimen langs de kust en meewerken aan het herbebossingsproject.

Deze eerstejaars zijn nu kadet geworden en in het komend seizoen gaan ze leren duiken, gaan ze een volgend niveau van fish ID behalen en blijven ze vrijwilligerswerk doen.

Daarna wordt de kadet een Trooper, dan een Deputy 1, Deputy 2 en als hoogste niveau de Commander.

Het meest opvallend aan de avond is dat de kinderen een hoog niveau van zelfstandigheid, zelfvertrouwen, discipline en sociale vaardigheden hebben ontwikkeld en ware natuur ambassadeurs zijn waar het eiland trots op mag zijn.

Het programma draait onder leiding van STINAPA Educatie manager Desiree Croes die naast dit jongeren project ook dagelijks op de scholen is om de jeugd van Bonaire meer over de natuur te leren. Volgend jaar zal de Junior Rangers haar 10 jarig bestaan gaan vieren.

Junior Rangers draait voornamelijk op een vaste groep vrijwilligers en sponsors die door de Rangers uitgebreid in het zonnetje werden gezet op deze feestelijke avond.

 

Commanders: Tom Lensink, Julia Martinus en Directeur van STINAPA Arjen de Wolff

Deputy 2: Senna Bougie, Marein Eitze, Oscar Etmon, Sharlino Felidio, Jonathan Pikerie, Ivan Rijna, Sebastiaan Schondorfer, Kelly Schrijver, Alyssa Wijnand, Elohim Winklaar en Directeur van STINAPA Arjen de Wolff

Deputy 1: Alexis Crestiaan, Rodion martes, Elijah Piar, Rosa Rijna, Saffras Samad, Brandon Schreiner, Judarli Welvaart, Dinendra Winklaar en Directeur van STINAPA Arjen de Wolff

Troopers: Daan Baptiste, Rianne Gietman, Bonnie Roefs, Guillaume Janga en Directeur van STINAPA Arjen de Wolff

Kadets: Enzo Bougie, Aleksandra Chromiec, Alicia Chromiec, Michelle Djamin,Keanu Donkervoort, Joe Groenendal, Carlsten Janga, Chanelle Jansen, Denzell Kocks, Evalisa de Kruijf, Maia de Leon, Giomarre Mercera, Faisal El Mourabit, Nashandra Samad en Directeur van STINAPA Arjen de Wolff

Desiree Croes geeft Elsmarie Beukenboom een ambassador award

Dee van de Woodwind ontvangt ook een Ambassador Award

Ook Elly van het Mangrove center ontvangt een Nature Ambassador Award

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo