Nieuws van Bonaire

Aanpassing variabele elektriciteitstarieven per 01 juli 2018

web bonaire

Kralendijk, 29 juni 2018 – De variabele elektriciteitstarieven van WEB Bonaire worden verhoogd per 1 juli 2018 met USD 0.0286 per kWh. Dit is het gevolg van stijgende prijzen voor de brandstof die nodig is voor de productie van elektriciteit. De verhoging geldt voor het variabel gebruikstarief en voor het tarief voor Pagabon.

De brandstofkosten die ContourGlobal Bonaire (CGB) en WEB maken voor de productie van elektriciteit worden 1 op 1 aan de afnemers van WEB doorberekend. WEB benadrukt dat op deze brandstofkosten geen marge wordt berekend. De afgelopen periode zijn de brandstofkosten gestegen, waardoor een bijstelling van de variabele elektriciteitstarieven per 1 juli 2018 noodzakelijk is. Volgens de Wet Elektriciteit en Drinkwater BES kunnen kostenontwikkelingen twee keer per jaar leiden tot een bijgesteld variabel elektriciteitstarief, te weten op 1 juli en op 1 januari.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft voor deze bijstellingen een model ontwikkeld waarvan het resultaat – een verhoging van USD 0.0286 per kWh per 1 juli 2018 – is vastgesteld op 19 juni 2018. Op basis hiervan zijn de volgende nieuwe variabele elektriciteitstarieven vastgesteld per 1 juli 2018:

  • –  Variabel gebruikstarief (post-paid): USD 0.2870 per kWh
  • –  Tarief Pagabon (pre-paid): USD 0.4106 per kWh

    De wijziging van het tarief per 1 juli wordt voor de postpaid gebruikers zichtbaar op de factuur boekmaand augustus (welke factuur ook betrekking heeft op de leveringsmaand juli) en prepaid gebruikers (Pagabon) per direct. De vaste gebruikstarieven worden niet aangepast per 1 juli 2018.

    Het volledige tarievenblad elektriciteit geldend per 1 juli 2018 is te vinden op www.webbonaire.com.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo