Welzijn & Zorg

Blokhuis: miljoen dollar voor strijd tegen roken, drankgebruik en overgewicht

Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis zei tijdens zijn bezoek aan Saba dat het Kabinet geld uittrekt voor de strijd tegen onder andere roken, alcoholgebruik en overgewicht.
Paul Blokhuis during press conference on Saba

Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis zei tijdens zijn bezoek aan Saba dat het Kabinet geld uittrekt voor de strijd tegen onder andere roken, alcoholgebruik en overgewicht.

Door Harald Linkels

The Bottom, Saba- Staatssecretaris Paul Blokhuis stelt 1 miljoen dollar ter beschikking voor de strijd tegen de effecten van roken, alcoholgebruik en overgewicht. Dat zei de bewindsman tijdens een bezoek aan Saba. De staatssecretaris had nog meer goed nieuws voor het kleinste BES-eiland: er wordt ook 150.000 dollar te beschikking gesteld voor algemene zaken aangaande volksgezondheid op Saba en daarnaast nog eens 120.000 euro als het gaat om preventie in de jeugdzorg.

De staatssecretaris gaf aan onder de indruk te zijn van de inspanningen die hij op Saba had gezien.

Ook gaf Blokhuis aan dat de BES-eilanden niet vergeten zullen worden als het gaat om gezondheidsonderzoeken, zoals die ook in Nederland worden uitgevoerd. “Ik heb hier berichten en speculaties over gezien in de media”, aldus Blokhuis die verzekerde dat ook screening op de eilanden de volle aandacht van het kabinet heeft.

“Het streven is om op elk van de eilanden te werken aan gezondheidsonderzoek en screening”, zei Blokhuis. Het streven is daarbij om ervoor te zorgen dat de screening op de eilanden zelf plaats kan vinden.

Voor wat betreft de extra middelen in strijd tegen de gevolgen van roken, alcohol en overgewicht zei Blokhuis: “Wij hebben in Nederland erg veel aandacht voor de gevolgen van roken, alcoholmisbruik en overgewicht. Echter, in de Caribische delen van het Koninkrijk is er net zo veel aandacht voor nodig”.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo