Nieuws van Bonaire

Het Bonaire Culinary Team staat weer in Miami op de “Taste of the Caribbean”

Het Bonaire Culinary Team staat weer in Miami op de "Taste of the Caribbean"

Op dit moment is de competitie “The Taste of the Caribbean” in Miami in volle gang. Team manager Floris van Loo heeft dit jaar vier ervaren chefs mee naar Miami en één nieuwkomer in het team en dat is Junior Chef Josue Chalabi (Team Competition & Junior Chef of the Year). Josue zal strijden om “Junior Chef of the year” te worden. Tevens is Bartender Kelvin Ventura van de partij. Het Bonaire Culinary Team staat weer in Miami op de "Taste of the Caribbean"

De vier ervaren chefs zijn Senior Chef Miguel Saragoza (Team Competition & Chef of the Year), Senior Chef Sherundly Bernabela (Team, Seafood & Chocolate Competition), Pastry Chef María Maestroni (Team Competition & Pastry Chef of the Year) en Extra Chef Dustin Libiee (Beef Competition)

Extra Chef Dustin Libiee (Beef Competition)

Het team heeft de helft van de competitie er inmiddels opzitten. Door de focus en de team spirit worden er binnen de tijd prachtige gerechten geserveerd met oog voor detail. Het team is heel hecht, moedigt elkaar aan en ondersteunen elkaar tijdens de individuele competities. Dit werd extra duidelijk tijdens de Bartender Competitie van teamlid Kelvin Ventura. Hij werd luid aangemoedigd door zijn team en zette een mooie show neer die live te bekijken was op Facebook. Het Bonaire Culinary Team staat weer in Miami op de "Taste of the Caribbean"

De jury laat niets blijken en doet geen uitspraken tot dinsdagavond 26 juni wanneer de deelnemers te horen krijgen wie in de prijzen vallen en wie de overall winner is van “The Taste of the Caribbean 2018” Na elke wedstrijd krijgt de deelnemer wel even korte feedback van de jury maar dit is vrij algemeen. Het Bonaire Culinary Team staat weer in Miami op de "Taste of the Caribbean"

Het team heeft in elk geval duidelijk indruk gemaakt met het 3-gangen menu. De spannendste momenten zijn wanneer de laatste seconden tikken en het gerecht af moet zijn en geserveerd moet worden. Dit was goed gelukt en de het team verwacht een hoge score op dit onderdeel. Ook de presentatie van de Kelvin was indrukwekkend. In 5 minuten moest er een cocktail gepresenteerd worden en het resultaat was spectaculair.

Komende donderdagavond rond 19.00 uur wordt het team terug verwacht op Bonaire.

Het Bonaire Culinary Team staat weer in Miami op de "Taste of the Caribbean"
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo