Nieuws van Bonaire

Vaartuigen worden verzocht snelheid te beperken rondom de zuidpier

Kralendijk – De werkzaamheden omtrent het noodherstel rondom de Zuidpier te Kralendijk zijn inmiddels gestart.

In het kader daarvan wordt alle vaartuigen die in de buurt of rondom de Zuidpier varen, verzocht om hun snelheid te beperken. Er zijn tevens borden op de Zuidpier geplaatst die aangeven dat de snelheid rondom de Zuidpier beperkt moet worden.

Te veel snelheid leidt tot veel golven. Deze golven bereiken de Zuidpier en maken de werkzaamheden rondom en onder de pier gevaarlijk. Werknemers die aan de Zuidpier werken kunnen door de golven klem komen te zitten onder de pier.

Het Openbaar Lichaam Bonaire vraagt uw begrip en medewerking in deze. Het havenkantoor zal monitoren welke vaartuigen niet meewerken. De registratienummers van deze vaartuigen krijgen een notitie van gevaarlijk en hinderlijk vaargedrag.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo